ساختمان مسکونی شیرزاد

ساختمان مسکونی شیرزاد در زمینی به مساحت 320 متر مربع، واقع در تهران، خیابان شهید عراقی، پلاک50 با زیر بنای کل 1200 متر مربع و زیربنای مفید 880 متر مربع در قالب 4 طبقه مسکونی و یک طبقه پارکینگ اجرا شده است.
مساحت واحدی که مورد نظر بازسازی و طراحی داخلی بود، 370 متر مربع می باشد که شامل نشیمن خصوصی، پذیرایی و ناهارخوری، آشپزخانه، یک اتاق خواب، سرویس بهداشتی میهمان در طبقه اول و سه اتاق خواب ،یک سرویس حمام و یک سرویس مستر در طبقه دوم بود.
خواسته های اصلی کارفرما علاوه بر حذف اتاق خواب طبقه اول و تبدیل آن به نشیمن خصوصی و طراحی آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی و برخی جزئیات دیگر، تغییر و طراحی پله داخلی رابط طبقات اول و دوم و اضافه کردن آسانسور داخلی جهت دسترسی آسانتر به طبقه دوم بود.
با توجه به محدودیت های موجود در خصوص بودجه در نظر گرفته شده از سوی کارفرما برای این پروژه از یکسو و نیازها و سلایق ایشان از سوی دیگر، تغییرات صورت گرفته در بخش هایی چون آشپزخانه، سرویس های بهداشتی و ... به حداقل کاهش داده شد و تمرکز اصلی طراحی و پروسه بازسازی برروی پله و آسانسور معطوف گردید.


از آنجایی که پله داخلی در مرکز خانه قرار داشت و از تمام فضاهای طبقه اول قابل رویت بود، تصمیم بر آن شد به گونه ای طراحی گردد تا علاوه بر اینکه فیلتری مناسب باشد جهت جدا کردن بخش خصوصی و عمومی، از زیبایی و ظرافت لازم برخوردار باشد و المانی زیبا باشد در کنار سالن پذیرایی.
در قدم اول اسکلت پله ها بوسیله قوطی 40X40 میلیمتر ساخته شد و هر کف پله روی دیگری سوار شد. سپس ورق نورد شده آهنی داخلی به عرض 60 سانتیمتر و ضخامت 5 میلیمتر در کنار پله ها طبق الگوی پیاده شده قرار گرفت و در جداره خارجی آن لقمه هایی از قوطی40X40 قرار داده شد و سپس ورق آهنی نورد شده خارجی به لقمه ها متصل شد. با پوشش فاصله بین دو ورق نورد شده ی دو طرف اسکلت پله، دو المان منحنی به ضخامت 5 سانتیمتر و عرض 60 سانتیمتر دیده می شود که بصورت منحنی به بالا حرکت کره و پله ها را در برگرفته است و علاوه بر جنبه زیبایی، سازه پله را نیز تشکیل می دهد. اسکلت پله ها توسط تخته های چوب با روکش ملچ از زیر و رو پوشانده شده بصورتی که بجز ورق های آهنی نورد شده دو طرف پله، آهن دیگری دیده نمی شود.
برای ساخت نرده های جان پناه، از چهار پهلو 20X20 میلیمتر و 10X10 میلیمتر استفاده شد و با ترکیب خطوط منحنی بیضی شکل و عمودی، ترکیبی ظریف و ایمن طراحی شد تا نه تنها سادگی و ظرافت پله را تحت شعاع قرار ندهد، بلکه به زیبایی آن بیفزاید. روی تسمه های نهایی نرده جانپناه، با ورقه های چوب نورد شده روسی پوشیده شد تا پس از ساب هایی آن، محلی که دست روی نرده حرکت می کند از لطافت و نرمی مناسب برخوردار باشد.
گرما و جذابیت رنگ چوب (فارق از تیرگی و روشنی) وقتی در کنار رنگ سفید قرارگیرد، گیرایی دوچندان پیدا می کند. بنابراین کلیه آهنهای بکار رفته در اطراف چوب کف پله ها (اعم از ورق های نورد شده و نرده های جانپناه) به رنگ سفید در آمد.
در طراحی و ساخت آسانسور داخلی، از آنجایی که در طبقه زیر واحد مورد نظر پارکینگ قرار داشت و امکان ایجاد چال آسانسور وجود نداشت، از آسانسور با جک هیدرولیک مستقیم از کنار استفاده شد. بصورتی که کلیه متعلقات و جک در پشت آسانسور قرار گرفت و کابین با ترکیبی از شیشه و استیل ساخته شد.
برای اضافه کردن آسانسور، کف واحد نیاز به تقویت سازه ای داشت. بدین منظور بوسیله میلگرد هایی در جهت شرقی-غربی، اسکلت سقف تقویت شده و ورقی مسلح با ضخامت 20 میلیمتر و ابعاد100X180 سانتیمتر در زیر قسمتی که آسانسور قرار می گرفت در کف کار گذاشته شد. نبشی های آسانسور در هیچ نفطه ای به اسکلت پله وصل نشده است و از کف روی زمین و بالا به سقف مهار شده اند، بنابراین تکانهای احتمالی آسانسور به پله منتقل نمی شوند.

P Shirzad 01
P Shirzad 02
P Shirzad 03
P Shirzad 04
P Shirzad 05
P Shirzad 06
P Shirzad 07
P Shirzad 08
P Shirzad 09
P Shirzad 10
P Shirzad 11
P Shirzad 12