ساختمان مسکونی "داد"

پروژه "داد" در زمینی به مساحت 270 متر مربع واقع در- تهران، خیابان شریعتی، خیابان میرزاپور (سهیل)، خیابان سرتیپی، کوچه داد اول، پلاک 12- با زیربنای کل 1444 متر مربع و زیربنای مفید 810 متر مربع در قالب 5 طبقه مسکونی تک واحدی و 3 طبقه مشاعات با کاربری لابی و پارکینگ در طبقه همکف و پارکینگ و انباری در 2 طبقه زیرزمین اجرا شده است.
مساحت هر واحد مسکونی 162 متر مربع می باشد. که شامل هال و پذیرایی،آشپزخانه، دو بالکن (یکی در شمال و یکی در جنوب)، یک توالت میهمان، یک رختشویخانه، سه اتاق خواب، یک توالت و حمام مشترک و یک توالت و حمام مستر می باشد.

تاریخ شروع پروژه : خرداد 1393- تاریخ خاتمه پروژه : فروردین 1395


سیستم سازه ای ساختمان اسکلت بتن مسلح با دیوار برشی در هر دو امتداد ساختمان است.
سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان داکت اسپلیت می باشد.

در این پروژه ، طراحی پلان، نما و جزئیات داخلی، یکپارچه و همزمان صورت گرفته است و هر کدام از این عناصر بر یکدیگر تاثیرگذار بوده است. رویکرد اصلی طراحی که از نما تا جزییات داخل ساختمان مشهود است، الگوی "نقش گلیم" می باشد. نقش گلیم، نقشی آشنا و مانوس برای ایرانیان است و استفاده از این الگو برای یک خانه ایرانی باعث ایجاد حس تعلق و دلبستگی در مخاطب می شود. با مطالعاتی که روی نقوش گلیمهای اقوام مختلف ایران از جمله "عشایر ورامین و گرمسار، ایلات جنوب شرقی ایران(افشاری) و قالیهای ترکمن" صورت گرفت، انگاره های مناسب برای بخشهای مختلف ساختمان باز تعریف و طراحی گردید. این نقوش در جداره سنگی راه پله، جانپناه چوبی بالکنها، شماره های محل پارک خودرو ها در پارکینگ و نقش کف لابی ورودی و ... قابل رویت است.

  • در این پروژه ، نما نه بعنوان یک پوسته و عنصر الحاقی و جدا از ساختمان، بلکه تاثیر پذیرفته از عملکرد های مورد نظر در ساختمان می باشد که این تاثیرات حجمهایی را ایجاد می کند که در طراحی سازه ساختمان نیز تاثیر گذاشته و فرم نهایی نما را شکل داده است. قرار گرفتن راه پله در بخش غربی نمای شمالی، حجم را به دو قسمت شفاف و صلب تقسیم کرده است که این دو حجم با چفتی 30 سانتی متری از هم جدا شده اند. ایجاد این چفت و نیز خالی کردن باریکه هایی همتراز بالکنها در حجم صلب راه پله، باعث باز شدن خط دید شمال غربی برای بالکنها شده است. با تعبیه پنجره "L" شکل برای آشپزخانه ها، خط دید شمال شرقی نیز برای بالکنها باز شده است و در نتیجه زاویه دید برای کسی که در وسط بالکن شمالی قرار گرفته است، از 55 درجه به 136 درجه افزایش یافته است و این یعنی بالکنی با چشم انداز مناسب و تبدیل بالکن به فضایی کاراتر و فراتر از محلی برای انبار کردن لوازم اضافی. - با ایجاد فضایی مخصوص قرار دادن گلدان و فلاورباکس پشت پنجره پذیرایی، هم از داخل و هم از بیرون به سرسبزی ساختمان افزوده شده است. مجموعه الگوها و مصالح بکار رفته در نمای ساختمان (سنگ تراورتن و چوب بصورت کنترل شده و محدود) با اضافه شدن فلاور باکسها، ساختمان را تبدیل به مفهوم واقعی کلمه «خانه» کرده است.

  • از آنجایی که رمپ پارکینگ ها در دو تراز و روی هم قرار گرفته اند، با تعبیه حفره هایی مدولار در کف رمپ بالایی، امکان عبور نور به رمپ زیرین نیز محیا گردیده و با ترکیب چینش سنگفرش کف حیاط بصورت دایره های متداخل به دور حفره های کف رمپ، فضایی متمایز در هر دو رمپ ایجاد شده است.

  • در طراحی و ساخت درب ورودی ساختمان، لولا در بالا و پایین درنظر گرفته شد. بنابراین میان بخش چوبی و شیشه کناری درب، فاصله ای دیده نمی شود و این دو بخش بصورت یکپارچه روی پاشنه عمودی حرکت می کنند.

 

P Daad 01
P Daad 02
P Daad 03
P Daad 04
P Daad 05
P Daad 06
P Daad 07
P Daad 08
P Daad 09
P Daad 10
P Daad 11
P Daad 12
P Daad 13
P Daad 14
P Daad 15
P Daad 16
P Daad 17
P Daad 18
P Daad 19
P Daad 20
P Daad 21
P Daad 22
P Daad 23
P Daad 24
P Daad 25
P Daad 26